KRÖNIKA PROGRAM 5

Efter ännu en regnig dag på Skansen så blev det fint framåt kvällen och vi slapp regnet under sändningen som tur var.
Klockan 11.00 var det ovanligt folktomt bland bänkraderna. Var det vädret som gjorde att folk hade stannat hemma?



Hur som helst så inledde Anders programmet med att hoppa höjd vilket han klarade galant!

Kvällens första gäster var Sahara Hotnights som sjöng "Cheek to cheek". Någon allsång hade de "ingen lust" att leda vilket är förvånansvärt eftersom det är ett allsångsprogram som de medverkar i. Vad hade de där att göra egentligen?

Kjerstin Dellert hade dock inget emot att sjunga allsång, "O, min Carl Gustaf".

Amy Diamond medverkade för andra gången i allsången och hon sjöng oerhört vackert "Je ne regrette rien" så att publiken fick rysningar. Denna gång fick hon äran att leda en allsång. Allsång och allsång förresten. "Mamma mia" må vara bra, men det är i alla fall ingen allsång men Amy klarade allsången utan häftet.



Nästa gäst var M.A. Numminen från Finland som tillsammans med sin dragspelare Pedro körde "Som en gummiboll" vilket publiken sjöng med i.
Allsången "DEGE DEGE" däremot var minst sagt bedrövlig. Det måste vara en av de värsta "melodier" som någonsin framförts på allsången.



När M.A. Numminen  lämnat scenen var det dags för "hångelparty" på Skansen. Sussie Eriksson som stannat kvar på Skansen sedan den 3 juli och tillsammans med Anders sjöng de en låt som Anders skrivit som heter "Tänk om man kunde". Väldigt trevligt med ännu en Anders-låt i allsången.

Nu var det allsång och inte vilken allsång som helst utan en av de allra bästa allsångerna som finns. "Klart till drabbning".

Marie Lindberg klev sedan upp på scenen, satte sig på sin stol, tog fram sin vackra gitarr och sjöng "Trying to recall" så att undertecknad samt ett stort antal personer i publiken fick tårar i ögonen. Man kan inte göra annat än att älska Marie som tillsammans med Peter Jöback ledde allsången "Ja, det var då".

Igår gick vi också ut med att Marie kommer och sjunger på våran allsångskväll den 20 oktober. Vi ville ha med Marie redan i våras men eftersom hon redan var inbokad då så gjorde vi klart med henne väldigt tidigt till hösten. Det känns så fantastiskt roligt att Marie kommer till oss. En dröm som går i uppfyllelse.



Peter var vi inne på. Men vilken bra låt...oj oj oj. "Stockholm i natt" var nog den bästa låt som Peter framfört under sina sju besök i allsången.

Nästa vecka kommer Fredrik och Alexander Lycke, E-Type, Marija Serifovic, Ängelholms Lergöksorkester, Hanna Jämteby samt Tomas von Brömssen.


Patrik Norgren

© allsangpaskansen.com 2007