Bästa allsångskvällen någonsin!


Redan i somras visste jag att detta skulle bli den bästa allsångskvällen som vi någonsin arrangerat. Vi hade då klart med alla artisterna, jag hade valt ut alla låtar plus att alla allsånger var klara så vi var mer förberedda än vi någonsin varit tidigare.

Hösten 2005 startade vi våra allsångskvällar. Då var vi ett tjugotal personer på plats och för varje gång så har intresset ökat. I lördags slog vi nytt rekord igen i antal besökare.

Just nu så känner jag mig helt tom. Efter flera månader av förberedelser, all denna planering och samtalen med artisterna så är allt slut nu. Jag känner en total tomhet. Helt plötsligt så har man inte tjugo mail att svara på när man kommer hem på kvällarna. När Felix, Marie och Yazmina lämnade oss på hotellet i söndags så brast det för mig. Jag tvingades inse att nu är det slut.

Jag ska i alla fall berätta om själva föreställningen som blev en stor succé. Alla som varit med från allra första gången har märkt att vi höjt oss några snäpp för varje gång.

Vi presenterade Björn Wilhelms kör och orkester in på scenen och de inledde med "Stockholm i mitt hjärta" medan vår eminenta allsångsledare JOHAN STÅHL gjorde entré.
Johan drog igång kvällens första allsång som är en av världens bästa. "Klart till drabbning".

Kvällens första artist var SUSANNE ALFVENGREN som framförde en ny låt som hon gjort som heter "Basilika". Vi är väldigt glada över att vi lyckades få Susanne till oss och våran allsång. Susanne hade valt Carl Antons "Om maskros och tjärdoft" som allsång.Nästa artist har jag hittat nere i Bankeryd i Småland. Inte många hade före allsången hört talas om FELIX HVIT men nu vet alla vem han är. Felix har medverkat i Lilla Melodifestivalen och Super Troupers och nu även medverkat på allsången där han minst sagt gjorde jättesuccé. Felix sjöng sin egna låt "Ängel" och gick runt bland publiken. Som allsång hade Felix valt "En kväll i juni".Orkestern började spela "King Louie" och in på scenen kom Erland från Skansen som hade tagit med sig en anka som han berättade lite om.Nästa artist har medverkat hela fyra gånger i rad på våra allsånger och nu var hon tillbaka, denna gången på den riktiga hemmaplanen. FRIDA von SCHEWEN sjöng "Where do we go" och som allsång ledde Frida "Calle Schewens vals".In på scenen kom ett bord, en yxa, en hammare och en kokosnöt. Johan sjöng "Far, jag kan inte få upp min kokosnöt" och slog sönder bordet med yxan, men nöten den var hel.

Nere i publiken hittade sedan Johan ett välkänt ansikte för oss som gillar "Sommarkrysset" på Gröna Lund. Programchefen på Gröna Lund KENNY MATTSSON var på plats och var kvällens hemliga gäst. Kenny sjöng "Våran sång" som han sjöng inför varje program på "Sommarkrysset" i somras. Kenny skulle självklart också få leda en allsång. Valet föll på en allsång på sidan 24, "Jag vill vara din, Margareta".Innan pausen så hade vi en artist kvar och det var ingen mindre än våran älskade MARIE LINDBERG. Marie är bland det underbaraste som finns. Riktigt roligt att Marie åkte upp till oss och våran allsång. Kravet för att hon skulle komma var att hon skulle framföra "Trying to Recall" vilket hon även gjorde.
Med sig hade hon sin gitarrist Catarina. Som allsång hade Marie valt Evert Taubes "Dansen på Sunnanö".Nu tog vi en paus på en halvtimme.

Efter pausen så inledde Johan med en av de äldsta allsånger som finns. Tra la la, tvi de le di. "Adress Rosenhill".

Första gästen efter pausen var CECILIA VENNERSTEN. Den känns fantastiskt att Cecilia åkte ända från Varberg för att vara med på allsången. Cecilia sjöng sin låt "Leva". Jag hade valt allsången till Cecilia. Hon fick en riktigt tuff allsång men den klarade hon galant. "Man ska ha husvagn" heter den.Det var dags att presentera nästa talang. YAZMINA SIMIC från Växjö klev in på scenen och sjöng "Right here Right now" bättre än originalet och som allsång var valet självklart. "Flickorna i Småland". Den alltid så förtjusande Yazmina har liksom Felix medverkat i Lilla Melodifestivalen.Våran älskade kör ANDREAS, STINA, ELIN och LISA som gör ett fantastiskt arbete bakom våra artister fick nu kliva fram och leda en allsång. De hade valt "Sån´t är livet" som allsång.Av tradition så brukar vi ta med en artist som medverkat i Fame Factory och denna gången föll valet på ALEXANDER SCHÖLD. Alexander sjöng en ny låt som heter "I ett sommarregn". Alexander hade valt en förtjusande allsång, "Himlen är oskyldigt blå".
Vi önskar Alex lycka till när han nästa år skall medverka i Melodifestivalen.Johan drog sedan en historia och fortsatte med ännu en allsång. "Gulli-Gullan".

Vi hade en artist kvar att presentera och det var HILDA STENMALM. Hilda var den artist som överraskade mest positivt på vårens allsång och fick nu en ny chans och som hon sjöng...
Hon kallas redan vår nya Helen Sjöholm och Hilda sjöng "Du måste finnas". Oerhört vackert.
"I min lilla, lilla värld av blommor" ledde Hilda som allsång och hon gick runt bland publiken och delade ut röda rosor.SUSANNE ALFVENGREN fick sedan avsluta programmet med sin oerhört vackra "När vi rör varann".
Stockholm i mitt hjärta började spelas och alla artisterna kom in på scenen och fick blommor.Var det över nu? Nej artisterna ville sjunga mera och vi började där vi slutade med Susanne som sjöng en ny låt "Ängarna av guld".
Alexander sjöng "Drömmen", "Yazmina "För att du finns", Marie "Bound to die", Felix "A little bit of love", Hilda "Rör vid min själ". Sedan kunde vi inte ta hit Cecilia utan att hon fick avsluta med "Det vackraste".
Artisterna kom in på scenen en sista gång och tillsammans avslutade vi med "Sträck ut din hand".

Följande personer vill vi tacka:

Våran eminenta allsångsledare JOHAN. Tack för ännu en lyckad allsång! Du är grym Johan, TACK!

Våran ljudtekniker LASSE och våran scenansvarig ROBIN.

BJÖRN WILHELMS kör och orkester. ZACHARIAS på trummor, BJÖRN på bas, DANIEL på  klaviatur och dragspel, ERIK på elgitarr samt våran kör: ANDREAS, STINA, ELIN och LISA där Lisa var ny i kören.

JONAS som skötte ljuset alldeles strålande.

SIV som var backstageansvarig. Tack Siv, utan all din hjälp så hade vi inte klarat av att arrangera denna allsångskväll. Även ett stort tack till SEJJA.

VIVEKA, PETRONELLA, JOSEFIN, JENNY, KARIN och LEE i cafeterian.

TOMAS, JOHANNA, JULIA och JOSEFIN i garderoben.

Vakterna

MIKAEL JANSSON som sålde tröjor och skivor.

MATTIAS och TOMAS för att ni kom och filmade.

Våra sponsorer, Boxx, Megastore, SBB, Lidingö Blommor, Topcab, PRE Byggprojekt, Ica Larsberg Lidingö, Musikbörsen, OKQ8 i Vagnhärad, Norrorts-Mäklarna, Sörman & Partners, Länsförsäkringar, Tempur. Ett stort tack till Scandic Hotel Täby för bra service och god mat. Ett speciellt tack till ANNIKA som gjort så fina smörgåsar och korgar. Ett stort tack även till JAN von SCHEWEN för all hjälp.

Tack så jättemycket CAMILLA för all din hjälp, du är GULD värd för oss. Utan dig hade vi inte klarat oss.

Tack till våran stylist Sandra för ditt fina arbete med alla våra artister så att de blev så fina. Felix var väldigt nöjd med hårgelén och Micke hälsar att han blev väldigt nöjd till sändningen.

TÄBY GYMNASTIKFÖRENING som sålde lotter och medverkade som rekvisita i programmet.

Våra älskade artister och gäster som medverkade på denna allsångskväll.

SUSANNE ALFVENGREN (Tack Susanne och lycka till med allt)

FELIX HVIT (Snart ses vi Felix)

ERLAND WADSTEN (Välkommen tillbaka Erland)

FRIDA von SCHEWEN (Tack ännu en gång Frida)

KENNY MATTSSON (Tack Kenny, vi ses på Gröna Lund och Fredag hela veckan)

MARIE LINDBERG (Tack Marie. Vi älskar dig. Hälsa Catarina)

CECILIA VENNERSTEN (Hoppas resan gick bra. Kramar till dig. Hälsa grabbarna)

YAZMINA SIMIC (Tack Yazmina och lycka till med allt. Krama hela familjen)

ALEXANDER SCHÖLD (Tack Alex och lycka till i Melodifestivalen)

HILDA STENMALM (Tack ännu en gång Hilda. Du är grym)

Ett stort tack till PUBLIKEN! Utan er måste vi lägga ner våra allsångskvällar.
 
Tack ännu en gång Micke! Kanske blir det semester nu ett par dagar?

Patrik Norgren


© allsangpaskansen.com 2007