Håkan Hellström

Välkommen tillbaka till Skansen Håkan!, hur känns det att vara här igen?

Tack så mycket, det känns fantastiskt kul att vara här igen.

Hur många gånger har du varit med på allsången nu?

Det här blir fjärde gången, och det är precis lika roligt varje gång.

Vad är det bästa med allsången?

Hela inramningen med den stora och glada publiken men framförallt för utsikten som finns här, den är helt otrolig. Jag tror inte att det finns någon finare utsikt i hela Sverige.

Vilken är din favoritallsång?

Det finns så många men måste jag välja en så får det bli ”Så länge skutan kan gå” med Evert Taube.

 

Ditt bästa minne från de här åren på Skansen?

Alla gånger har varit bra, men det måste ändå vara när jag sjöng ”Så länge skutan kan gå” första gången jag var här, det var så mycket folk och en sån otrolig stämning här då.

Vem bestämmer vilken låt du ska sjunga?

Det bestämmer jag helt själv, men jag brukar ha ganska svårt för att bestämma mig, första gången jag var här så hade jag tänkt sjunga ”Dimmiga dar” men i sista stund ändrade jag mig och så blev det ”En vän med en bil” istället.

Varför har du aldrig sjungit din bästa låt ”Det är så jag säger det” på allsången?

Oj…det har jag inte ens funderat på. Det kanske man skulle göra, den skulle nog funka, tack så hemskt mycket för tipset! Jag får fundera på det. ”Det är så jag säger det” är nog en av de bästa låtar jag gjort, det stämmer. Vi får se vad som händer, jag kommer ju att göra lite extranummer också.

Har du några fler spelningar på gång?

Absolut, ett tiotal spelningar blir det, bl.a så kommer jag att spela på Gröna Lund den 1 september och senare i höst så kommer jag att uppträda tillsammans med Sven-Bertil Taube på Berwaldhallen i Stockholm.