KRÖNIKA PROGRAM 4


Christer B Pejmo är död. Han avled efter en längre tids sjukdom. Christer var studioman på allsången i tio år. Nuvarande studiomannen Finn berättade vilken fantastisk människa Christer var och vi hade en tyst minut för Christer alldeles innan sändningen. Christer B Pejmo blev 63 år.

Nästan 30.000 var på plats på Skansen denna tisdag, det var rekord för i sommar vilket man hade lite på känn att det skulle kunna bli med tanke på det fina vädret men även för att vi hade främmande från Finland...

Matkön till Skansenrestaurangen var lång under hela eftermiddagen och för 75 kronor får man ett tiotal köttbullar, åtta pyttesmå potatisar, en liten dricka samt en minst sagt liten skål med lingonsylt. Det är inget annat än groteskt med tanke på att potatisen är stenhård och oätbar. Att folk även blir dåligt bemötta av delar av personalen hör numera till vanligheterna...Nu till själva programmet! En något ovanlig inledning fick vi uppleva när Anders pratar med "Huggormen Wahlström" i mobilen och sedan förklarar att all elektronisk utrustning måste stängas av innan Kjell Öhman ringer och säger att nu är det dax för allsång! Abba:s gamla "Ring Ring" blev kvällens första allsång och för en gångs skull så var det kändistätt i de främre bänkraderna. Lars-Åke Wilhelmsson klämde i ända från tårna.Det var fyra år sedan Sven-Ingvars medverkade i allsången och nu var de tillbaka igen och framförde låten "Det liv du lever nu". Många i publiken hade nog väntat sig att Sven-Erik skulle sjunga "Fröken Fräken" som allsång men istället så sjöng han en Taubevisa som heter "Pepita Dansar".

Miriam Aïda. Vem hade hört talas om henne innan? Skånetjejen Miriam klev ut på scenen och sjöng "Quem tu viu, Quem te ve" på ett alldeles lysande sätt.

Vi hade fått vänta i många år men nu var han här, Patrik Isaksson framförde sin fantastiskt fina "Faller du så faller jag". Självklart så sjöng publiken med i refrängen. Som allsång hade han valt "Den första gång jag såg dig", ett mycket bra val. Patrik kommer att turnera i höst, missa inte det.

Äntligen, vi fick vänta till det fjärde programmet innan Anders bjöd oss på en egen låt. Han framförde "Rädd", vilket passade väldigt bra denna kväll eftersom vi hade besök av Lordi, monstren från Finland. Vilket ös det var när de framförde vinnarlåten i Eurovision Song Contest "Hard Rock Hallelujah". Tråkigt nog så sjöng de ingen allsång utan Sven-Ingvars fick istället göra två nummer, nu var det dax för "Torparrock" med hjälp av Kenny Bräck som var på plats.Nisti förstörde det här programmet tyvärr, hade det inte varit bättre att låta Lordi sjunga en allsång istället?

Avslutningsvis blev det ett litet potpurri av allsånger, "Fröken Fräken", "En röd liten stuga", Kalle På Spången" och ""Ett glatt humör".

Nästa vecka kommer Agnes!! Jag längtar redan...
Vi får även bekanta oss med Gitte Henning och Bröderna Trück. Även Eric Gadd kommer att göra sin allsångsdebut på tisdag.

Till sist kan man undra när Skansen tänker byta ut bänkarna. Snarast möjligt får vi hoppas så att inte fler blir allvarligt skadade!
Alexandra, vi tänker på dig.

Kram på er alla!

Patrik Norgren

 

© allsangpaskansen.com 2006