KRÖNIKA PROGRAM 3


Så har vi då kommit halvvägs in i allsångssommaren, tre program är avverkade och lika många återstår. Det går nästan för fort nu, men som sagt vi njuter så länge det varar och i tisdags fick vi för fjärde året njuta av att se och höra Håkan Hellström på allsången.

Operasångerskan från Luleå Katarina Fallholm fick äran att inleda detta program med att sjunga signaturmelodin "Stockholm i mitt hjärta". Kvällens första allsång var en låt av Robban Broberg som varit ute och seglat ett tag men nu seglat tillbaka in i allsångshäftet. "Båtlåt" fick inleda och sjömanskostymerna och flottarmössorna var ett populärt klädval denna kväll.

Håkan Hellström gästade som sagt var allsången för fjärde året och han inledde med "Klubbland", ett något oväntat låtval. Den bästa publiken som finns, det är Håkans fans och de kastade upp t-shirt, flaggor, rosor, ja t.o.m en påse bullar till Håkan under sitt framträdande.Håkan hade valt en vacker allsång nämligen "Jag har bott vid en landsväg" och undertecknad fick som vanligt sjunga tillsammans med Håkan.

REA-gänget med Andreas Nilsson och Janne Åström i spetsen gjorde sedan ett fotbollsnummer innan det var dax för allsång igen och de sjöng "Rövarnas visa".

Björn Kjellman som aldrig tidigare medverkat i allsången fick sedan kliva in på scenen och sjunga sin underbara låt "Älskar du livet".
Björns val av allsång var en riktig höjdare med en riktigt skön refräng, "Är det konstigt att man längtar bort nån gång".

Sedan fick vi bekanta oss med Katarina Fallholm igen, som även hon gjorde debut i allsången. Hon sjöng en låt som heter "Costa Diva" följt av "en allsång som alla kan" "Habanera".

Lasse Lönndahl var kvällens hemliga gäst och tillsammans med Katarina så sjöng han "Tangokavaljeren".

Håkan Hellström fick denna gång, till publikens stora jubel göra två egna nummer. Han sjöng sin vackra "Brännö serenad" och publiken sjöng med såklart.

Bolibompabandet fick sedan tillsammans med Next generation avsluta med att sjunga "Alla kan spela musik". Signaturmelodin kändes väldigt lång och visst hade det väl funnits tid för Next generation att sjunga en av sina egna låtar?När det sedan var extranummer så sjöng Håkan "En midsommarnatts dröm" innan han bjöd publiken på ytterligare en låt, alla kan texten och alla sjöng med i "Nu kan du få mig så lätt".

22.500 var på plats på Skansen denna kväll och jag tror inte att det var många som gick hem besvikna.

Tack Håkan för en underbar kväll och tack alla Håkanfans för den stämning vi fick uppleva. Jag säger som Håkan: Jag tror jag älskar varenda en av er.

Patrik Norgren 

© allsangpaskansen.com 2006