KRÖNIKA PROGRAM 4

Regnet stod som spön i backen under eftermiddagen och genrepet fick skjutas upp men vad gjorde det. Stämningen var på topp under dagen och Eldkvarn som aldrig tidigare medverkat i allsången gjorde bejublad debut med låten "Fulla för kärlekens skull". Plura hade valt att leda allsången "Kostervalsen.

Mattias Enn fick vi lära känna redan under måndagen när han var och repade. En väldigt trevlig prick som sjöng en Zarah Leander låt "Jag har blivit mycket, mycket bättre nu på gamla dar".



Kvällens andra allsång var "Vill ni se en stjärna".

Sofia Karlsson medverkade för andra året i rad på allsången vilket var oerhört trevligt. En av Sveriges absolut bästa vissångerskor. Hon sjöng en väldigt vacker låt av Peps Persson som heter "Spelar för livet". Fullständigt bedrövligt att inte Sofia fick leda någon allsång när hon nu så gärna ville det... Du är bäst ändå Sofia! Kom snart tillbaka.



Citronilerna från Norrköping fick sedan äran att leda nästa allsång som var "Drömmen om Elin".

Florence Valentin med sångaren Love Antell hade i alla fall jag aldrig hört talas om innan men Love charmade alla i låten "Pokerkväll i Vårby Gård". Enligt mig det bästa framträdandet denna sommar på allsången.
 


Sofia Karlsson fick sedan inta scenen för andra gången denna regniga kväll, nu tillsammans med Svante Thuresson. Tillsammans sjöng de en sorglig låt av Rebecka Törnqvist som heter "904 steg mellan bussen och din dörr".

Svante däremot fick leda allsång tillsammans med Love. Love gav sig ut i publikhavet och ledde "Jazzgossen" på ett alldeles strålande sätt.

Äntligen en låt av Anders i programmet. Vi fick vänta fyra program innan Anders fick sjunga en egenskriven låt. "Jag har inga fillingar" sjöng Anders med hjälp av Markoolio.
Markoolio hade valt "En kväll i juni" som allsång innan han körde sin sommarhit "Ingen sommar utan reggae".



Mattias Enn fick äran att avsluta programmet med "Stockholm är Stockholm"

Ett alldeles strålande program. Tråkigt bara att inte varje artist får leda varsin allsång. Detta är ändå ett allsångsprogram.

Nästa vecka får vi besök av Marie Lindberg. Det ser vi verkligen fram emot! Peter Jöback återvänder för sjunde gången och M.A. Numminen gästar allsången för första gången. Två nya namn har tillkommit. Sahara Hotnights är med för första gången i allsången och nu är det även klart att Amy Diamond kommer till allsången på tisdag. Amy var med för två år sedan och hade under en tid repat in sin allsång "Mitt sommarlov". Hennes allsång ströks dock ur programmet och frågan är om hon kommer få leda någon allsång denna gång.




Patrik Norgren

© allsangpaskansen.com 2007