Krönika om allsångsträffen 20 maj 2006

Denna oförglömliga dag för alla oss allsångare som var på plats i Rotebro, Sollentuna  för vårens allsångsträff inleddes kl 14.00 med att vår konferensier Eva hälsade alla välkomna.

En timme senare var det dags för dagens hemliga gäster att göra entré. Mitt under första allsången som var ”Stockholm i mitt hjärta” sprang Kerstin och Anders Lundin in i lokalen och stämde in i refrängen till gästernas stora förtjusning.

Anders var sugen på att sjunga allsång direkt så vi hade valt en allsång som vi visste är en av Anders favoriter nämligen ”Vår bästa tid är nu”. Anders och Kerstin gick runt  borden med de trådlösa mikrofonerna och alla gästerna fick sjunga med och det kändes som att man redan var på Skansen.

När ”Vår bästa tid är nu” klingat ut så var det dags för nästa allsång. En favorit med Evert Taube som heter ”Så länge skutan kan gå”.

Vi hann även med att sjunga ”Diggiloo Diggiley” innan Anders och Kerstin fick slå sig ner vid vårat VIP-bord.

Det hann inte gå lång stund innan det var dags för kvällens tredje hemliga artist att göra entré.

En otroligt söt tjej med en underbar röst som vi träffade på allsången för två år sedan och som vi är oerhört glada och stolta över att vi lyckades få hit till allsångsträffen, det var  Frida von Schewen som gjorde entré och sjöng ”Min kärlek” inför våra jublande allsångsgäster.

Eftersom Frida skall släppa en skiva till hösten så bjöd hon oss på ett smakprov genom att sjunga en av sina låtar.

Patrik intervjuade Frida efteråt och passade på att fråga om hon har fått någon inbjudan till sommarens allsång. Tyvärr hade hon inte fått det och Patrik var inte sen att berätta för Gunilla Nilars (allsångens producent) som var på plats på allsångsträffen att han precis ordnat en gäst till allsången i sommar.

Efter det så fick alla gästerna mat och dricka innan det var dags för Anders och Frida att gå upp på scenen.

Anders tog fram gitarren och spelade och Frida sjöng om sin farfars farfar Calle Schewen i ”Calle Schewens vals”.

Som avslutning hade vi valt Peter Lundblads ”Ta mig till havet”. Anders fortsatte att spela på gitarren och Kerstin kom upp på scenen och sjöng tillsammans med Frida och hela allsångskören.

Anders och Kerstin tackades av med varsin blombukett, Frida fick även hon en välförtjänt blombukett.

När Anders och Kerstin hade åkt hem så stannade Frida kvar hos oss och signerade sin nya singel till alla intresserade på allsångsträffen, Frida delade även ut idolkort.

Sedan var det dags för lite karaoke, bl.a sjöng Micke ”Idas sommarvisa” och  Jenny, Linda och Micke överraskade med att komma in i fjäderboor till ”La Dolce Vita.

Allsång igen, nu var det dags att sjunga en låt som heter ”Aldrig ska jag sluta älska dig”. Christina sjöng introt.

Vi fortsatte med ”Visa vid vindens ängar”, ”Sommaren är kort” och avslutade med att ännu en gång sjunga ”Ta mig till havet”.

När klockan var 21.00 var det schlagerkväll och det var 13 gäster som stannade kvar med oss tills midnatt.

Vi vill tacka alla gäster för en oförglömlig dag, ett speciellt tack till Anders, Kerstin och Frida för att de ville komma till oss.

Sollentuna 2006-06-21

Patrik Norgren

 

© allsangpaskansen.com 2006