Allsång på Skansen 2005

Program 7, 9 augusti

Oboy, vilken makalös kväll det var den här kvällen, den kändes magiskt på nåt sätt, som om vi skulle ge allt en sista gång den här sommaren, sorgligt kändes det också då det sorgligt nog var det sista programmet, man ville liksom aldrig riktigt tänka på det eller ta till sig det men efter gårdagens kväll så förstod man att det verkligen var över för denna sommar, man kommer verkligen sakna dom här veckorna och man längtar till nästa sommar redan.
 
Det kändes verkligen i luften att på publik, artister ville avsluta på ett magnifikt sätt denna kväll och vilken kväll det blev.
 
Efter Anders förändrade signatur melodin till "Musik skall byggas ut av glädje" så kom dagens första artist inskjutsad av Skansens Jonas Wahlström, precis som förra året då Robert Gustafsson kom in i en godslåda, utklädd till Peps Persson så fick den verklige Peps samma presentation, många misstänkte då redan att det var någon årlig kupp från Robert men det var det inte den här gången, utan det var den riktigt Peps som kom och sjöng sin nya låt.
 
Efter det så var det dags för Eva Dahlgren med band som kom och sjöng hennes nya melodi, en melodi som fick både Skansen och publiken och gunga.
 
Dagens första surpris var komikern Maria Lundkvist som skulle anordna en kräftskiva och därför behövde allsångshäften till festen, varav hon försökte muta publiken för att inskaffa sådana.
 
Nästa musikaliska inslag var Louise Hoffsten som presentera hennes nya melodi som verkligen svängde loss.
 
Klockan gick verkligen fort denna kväll och till slut så var det bara några minuter kvar på detta program, ett program som verkligen toppa sig själv denna dag på ett magnifikt sätt.
 
Kvällen skulle avslutas med Peps Persson, dom även denna gång blev inskjutsad av Jonas Wahlström i en kista, denna gång var han dock inte ensamen utan en viss Robert Gustafsson fanns även med denna gång utklädd till Peps, och dom avslutade kvällen på ett minnesvärt och magnifikt sätt genom Peps klassiker "Oboy", publiken verkligen koka nu och trivdes och skrattade, en avslutning man inte kommer glömma på väldigt länge.
 
Så kom vi till det sorgliga när kvällen skulle avslutas och allting var över, det kändes overkligt på något sätt, man hade liksom svårt och ta till sig det, de kändes som det inte var så längesen det startade tidigare i år, med en tår i ögat gick från Sollidén scen denna gång och hoppades på att det snart blir sommar igen så vi får sjunga allsång och njuta av bra artister och god underhållning, precis vad som är ett kännetecken för just Allsång på Skansen
 
Det här var den sista krönikan för i år, jag hoppas ni har uppskattat vårt arbete med bilder, texter krönikor m.m, vi har verkligen stormtrivts med detta så vi kommer nog säkerligen återkomma nästa år med nya krönikor, nya bilder, nya reportage, nyheter m.m, har ni förslag på sådant vi skall förändra, skriva om eller ta upp på våran hemsida så maila gärna ett litet mail till oss så skall försöka fixa era önskningar så gott vi kan. Bilderna och krönikorna från i år kommer självklart ligga kvar så vi kan minnas den härliga och fina sommar som vi hade tillsammans på Skansen.
 
På detta sätt vill vi avsluta denna krönika i år, tack alla ni som har besökt våran sida i år, det har betytt mycket för oss, tack för alla fina gästboksinlägg, mail m.m,  som vi har fått i år, vi har verkligen tagit dom till vårat hjärta
 
På återseende nästa år på Skansen
 
Hjärtliga hälsningar
 
Johan Hästbacka 2005
 

Program 6, 2 augusti

Dags för det sjätte programmet, känns som säsongen går för fort för nästa
vecka är det faktiskt dags för det sista programmet trott eller ej, dagen
till ära var vädergudarna med oss denna dag och vi slapp faktiskt regn och
solen våga sig fram som tur va.

Idag hade besök av vad som har blivit traditionsenligt besök på skansen, BAO
tillsammans med Helen Sjöholm och Tommy Körberg, där de framförde vad som nu
kan kallas klassiker, "Du är min man"., sen framförde dom deras nya melodi
som nog även den kan bli en klassiker, väldigt mäktig var den.

Dagens överrasknings gäst var imitatören Maria Möller som gjorde en
imponerande imitation av bl.a Eva Dahlgren och Carola.

The Real Group dök för första gången upp på Skansen, och sjöng den gamla
klassikern "En makalös maskin" och fick hela publiken i gungning och alla
fick ett gott skratt professorn skulle förklara vad den makalösa maskinen
var för nåt men sin "udda" röst.

Tommy Nilsson dök även upp och fick sjunga den fina "Amelia", en väldigt fin
låt som får vem som helst och rysa.

Och vem kan glömma det härliga "Allsångs-medley" som alla kvällens artister
var med och genomförde, det var nåt utöver det vanliga och då kunde man bara
inte sitta still. Allsångskvällen kunde inte avslutas på ett bättre sätt.

Tyvärr så är det ju dags för sista programmet nästa vecka, sen är det ett
års väntan igen, men det är bara njuta av det så länge det varar. Vi hörs
och ses på Skansen nästa vecka

Hjärtligt välkomna!

Johan Hästbacka 2005 08 02

Program 5, 26 juli

Dags för femte programmet, och vilket program, regnet öste ner mest hela dagen kändes ett tag om hela dagen skulle bli förstörd p.g.a det regnoväder som uppstod under dagen, regnet var inte nådigt utan det slog som spön i backen, och dom som inte hade med sig paraply eller regnkläder fick ångra att de inte hade packa ner det.

 
Förutom det eländiga vädret så blev dagen lyckad, med Anders Lundin på toppform hade ett stort utbud av artister såsom Gunilla Backman, Shirley Clamp, Nanne Grönvall, Robert Wells, Peter Flack alias Hjalmar från Viby, Amy Diamond, Peter Jöback, Blossom Tainton, Mats Paulsson och kvällens store stjärna Håkan Hellström, man behövde inte oroa sig att dom skulle misslyckas denna kväll med detta gigantiska utbud, det kändes verkligen i luften att nåt speciellt var på gång även fast det regna så mycket, publiken satt ändå troget kvar och för att uppleva en magisk show och ingen blev besviken.
 
Kvällen inledes med vissångaren Mats Paulsson som tillsammans med sin son Johan Paulsson framförde sin klassiker "Barfota utan strumpor och skor", publiken var med på noterna och kunde texten utantill kändes det som. Kvällen inledes på ett mycket bra sätt och fortsatte under en magisk timme.
 
Nästa höjdpunkt blev när Rhapsody in Rock-gänget kom och framförde ett mycket svängigt 60-tals medley, ett medley som framfördes av Robert Wells tillsammans med Peter Jöback, Nanne Grönvall, Gunilla Backman, Shirley Clamp, ingen in publiken kunde nu sitta stilla till den medryckande musiken.
 
Dagens förste hemlige gäst var Hjalmar från Viby alias skådespelaren Peter Flack, han läxade upp Anders hur en riktig Allsångskväll skulle gå till, och avslutade allt genom att överraskande kyssa Anders på munnen.
 
Det nya stjärnskottet, blott 13-åriga Amy Diamond kom till Solidén-scenen och framförde "Champion", Sveriges officiella låt till friidrotts-VM senare i år.
 
Vad många i publiken hade väntat på var Håkan Hellström, till slut så var väntan över och han klev in på scenen, publiken skrev av glädje och släppte loss helt till hans nya låt "En midsommarnatts dröm", nu var det verkligen en magisk stämning som infann sig och han trollband hela publiken på ett magiskt sätt. Man rös verkligen i hela kroppen när han framförde sitt nummer och jublet ville aldrig riktig sluta när han sjungit klart.
 
Dagens andre hemlige gäst var artisten och programledaren Blossom Tainton sjöng allsången "I sommarens soliga dagar" och genomförde ett träningspass med oss i publiken.
 
Sen så kom duetten som alla väntat och önskat på, "En vind vid vindes ängar", med Håkan Hellström och Mats Paulsson som verkligen lyckades att göra en oförglömlig version av den klassiska låten, publiken, unga som gamla kunde texten utan till och inga allsångshäften behövdes till denna magiska låt, detta var verkligen kvällens stora höjdpunkt och man rös verkligen i hela kroppen och ville att den underbara musiken aldrig skulle sluta ljuda
 
Kvällen blev väldigt lyckad trots ovädret, så hade vi en underbar kväll vid Solidén-scenen
 
Vi ses där nästa vecka i det sjätte programmet som gästas av bl.a Tommy Nilsson, The Real Group och Helén Sjöholm tillsammans med BAO.
 
Hjärtligt välkomna!
 
Johan Hästbacka 2005 07 26
 

Program 4, 19 juli

Då var det dags för fjärde programmet och vi har redan kommit halvvägs för denna säsong och det känns som veckorna rinner iväg så man njuter så länge det varar och tar till vara på minsta lilla sekund. Under dagen bemötes vid både sol och ett riktigt regnoväder och det var länge osäkert på vilket väder vi skulle få. Till slut så hade solen hittat fram men det kändes ändå lite rått i luften men det var ingen fara om man hade kläder med sig.
 
Dagens artistuppbåd bjöd på stor blandning av musikaliska artister så som Christer Sjögren som gjorde sin Elvis tolkning med sin mäktiga röst som imponerade stort. Han var även inblandat i en fin duett med nya stjärnskottet från årets melodifestival Carolina Wennergren, hon sjöng även sitt egen genombrottslåt "A different kind of love", det är verkligen svårt och förstå att hon bara är 19 år och har så mäktig röst redan, hon behöver nog inte fundera så mycket på vad hon skall syssla med efter skolan.
 
Med kort varsel dök även Diggiloo-gänget som bestod av Lotta Engberg, Jessica Andersson, Elisabet Andreasson och Agneta Sjödin som både imponera och förvånade många med att hon var så duktig på att sjunga, de framförde ett potpurri med klassiska schlager-låtar med nya texter som fick oss att skratta, potpurriet var väldigt bra och hela kvällen kändes lyckad. Favoriten under dagen blev nog Lotta Engbergs tolkning av "En kväll i juni", som vi som var kunde se på föreställningen efter programmet. De gav rysningar i hela kroppen och hon gjorde det väldigt bra
 
Nu är det bara tre program kvar!
 
Ha en trevlig vecka så syns vi nästa tisdag på plats på Skansen självklart
 
Johan Hästbacka 2005 07 19
 

Program 3, 12 juli

Så nu har vi kommit till 3:e allsångs kvällen och det börjar kännas att tiden börjar gå sådär fort igen, känns som säsongen precis har börjat och vi har redan kommit halvvägs in i serien vilket känns väldigt oroande.
 
Solen sken för andra gången i år och de kändes varmare än någonsin ute och det var många vattenflaskor som gick åt i den långa väntan på programmet.
 
Det skulle bli ännu en kväll med bra och stora artister så som Helena Paparizou,  Jan Malmsjö, uppbackad av Hanna och Lina Hedlund, Eva Eastwood, Daniel Andersson och inte minst Carola.
 
Först ut var dagens surpris gäst Kjell Lönnå som förvandlade Skansen till en hel stor kör i Evert Taubes finna klassiker "Sommarnatt". Rysningar fanns i hela kroppen när man såg hela skansen sjunga med för glatta livet, och nu fick Anders visa upp vad han kunde när det gällde dragspel och det var väldigt imponerade. Angående dragspelandet så fick Anders konkurans från en av Sveriges bästa dragspelare Daniel Andersson som också han gjorde en bejublad insats.
 
Sen så dök årets eurovision song contest-vinnare Helena Paparizou upp och sjöng sin fina låt "My NO 1" som nog säkert blir en av årets största sommarhits och sen körde hon en uppfyllde hon en önskan från publiken när hon sjöng duett med Carola med ABBA´s Waterloo, dom gjorde ett hejdundrande framträdande och gjorden ingen besviken.
 
Jan Malmsjö tycktes ha för lite pengar med sig när han sjöng klassikern "Om jag hade pengar" tolkat på sitt egna viss,  tillsammans med systrarna Hanna och Lina Hedlund.
 
Kvällens höjdpunkt enligt många var Carolas framträdande och hon gav verkligen järnet på scen, vilket skapade skandalrubriker i pressen då en tjej i publiken fick en blomma kastad av Carola på sig, för allas information så blev hon varken skadad, då blomman träffade byxorna och INTE ansiktet som kvällstidningarna skriver, hon blev inte heller så smutsig som kvällspressen vill beskriva det, utan hon blev bara så lycklig då hon fick en blomma av sin stora idol, deras utsände fotograf bad om att hon ej fick le på bilderna för vinkla Carola i dålig dager, vår egen fotograf dokumenterade det hela så det kan ni se i vårat fotogalleri vad som verkligen hände, p.g.a de som skedde så har i dag Carola bjudit ut denna tjej på middag som en ursäkt för det inträffade.
 
Det var en minnesvärd kväll och jag ser faktiskt fram emot en ny allsångskväll redan nu, vi kanske ses där
 
Ha det så skönt i solen alla allsångsvänner
 
©Johan Hästbacka 2005 07 12

Program 2, 5 juli

Så var det dags för det andra programmet, och vilka förväntningar man hade. Vår gamle Allsångsledare Lasse Berghagen skulle nämligen dyka upp och det kändes att det var nåt speciellt i luften. Jag och min kollega åkte till Skansen redan på måndags kvällen för att köa. Vi hade på känn att det kunde komma extra många tack vare Lasse, men ack så fel vi hade, vi hamnade nästan först i kön.

Hela programmet kändes magiskt på nåt underligt sätt, lite som på gamla tider. Och efter mycket om och men så kom Lasse ut på scen, det var verkligen dagens stora höjdpunkt som jag och min kollega väntat på hela dagen. Allt kändes så underbart och man njöt verkligen av stunden. När han börja sjunga på "En kväll i juni" så rös man verkligen till, att se en hel publik tillsammans med Lasse sjunga denna vackra sång, ja det går inte och beskriva. Man fick verkligen gåshud.

Och visst, solen sken som den gjorde på den gamla goda tiden när Lasse var allsångsledare, men hade någon förväntat sig att han skulle ta med sig något annat väder =)

Sen så gjorde Anders en bejublad insats när han var och dansa med Lillbabs och Alcazar-killarna, många blev imponerade av att han verkligen kunde dansa så bra, inte minst Magnus och Andreas från Alcazar.

Och Alcazar var det många som hade sett fram emot, lite synd var det ju bara att Annika Fiore hade skadat sig och inte kunde vara med på kvällens föreställning, så för denna kväll så blev Alcazar en trio, och dem gjorde ingen besviken som i slut-nummret bjöd på ett fyrverkeri med dans och sång.

Kvällen blev mycket lyckad och jag och min kollega var mycket nöjda med föreställningen. Alla förväntningar var uppfyllda och vi kunde vandra från Skansen med ett leénde på läpparna

Vi ses på Skansen nästa vecka!

Hjärtligt välkomna!

© Johan Hästbacka 2005 07 05

Program 1, 28 juni

Så har ett år gott och man sitter här igen, det känns som det var igår man satt här och njöt av Allsången, alla de ljuva minnen kommer tillbaka och det känns som man aldrig lämnat Skansen, en känsla som är väldigt svår och beskriva för en som aldrig har varit där, det måste upplevas på riktigt.

Det har nåt med stämningen och göra, gemenskapen man känner med allt folk som befinner sig där under dagen, man behöver aldrig vara rastlös fast man som jag redan dyker upp tidigt på morgonen, man snackar med folk, spelar spel, solar, vilar, käkar frukost, fikar, lunchar, följer allt som händer på scenen under dagen, alla repetitioner, och sen kommer sändningen som känns som grädden på moset.

Under denna premiär dag visste man inte riktigt vad det skulle bli för väder, solen och regnet kom om vartannat och det kändes lite oroande. Till sist så tittade solen fram på kvällskanten och vi trodde alla att det skulle bli en solig kväll på Solliden, men halvvägs in i programmet brakade himmelen loss och ett i ett riktigt oväder och regnet slog ner som spön i backen och de började bli fruset ute.

Men det fick inte publiken att storkna, själva stämningen och alla artisterna värmde upp tillvaron så man tänkte inte så mycket på det oväder som var.

Premiäravsnittet var mycket bra med bra val av artister såsom Magnus Uggla som spela sin senaste låt och gamla klassiker, Darin som fick alla tonårs tjejer att skrika för fulla muggar, Lena Philipsson som upprepade förra årets succé på Skansen och Sven-Bertil Taube som gjorde sin debut på allsångscenen där han sjöng sin fars älskade klassiker.

Nästa vecka ser jag fram emot Lasse Berghagens återkomst på Skansen, den nyss bortgångne Monica Zetterlund kommer hyllas genom Rigmor Gustavsson, Lina Nyberg och Victoria Tolstoy. Även Lill-Babs och Alcazar dyker upp.

Hjärtligt välkomna nästa vecka, jag finns där så vi kanske ses där!

© Johan Hästbacka 2005 06 28

© allsangpaskansen.com 2005